KOTIKOULUN ENGLANTI: kellonajat englanniksi – telling the time in English

Kotikoululainen on käyttänyt seuraavia aivan loistavia monisteita ja työkaluja kellonaikojen opettelussa. Ensimmäisen monisteen avulla kotikoululainen voi opiskella miten kellonaikaa kysytään, kuinka se merkitään kellotauluihin ja miten kellonaikoja kuvaillaan. Toisessa monisteessa on monipuolisia kellonaika-harjoituksia ja kolmannessa monisteessa on testi, jolla kotiopettaja voi testata kotikoululaisen kellonaikojen osaamista englanniksi. Viimeisenä on interaktiivinen kellonaika nettipeli ILMAISEKSI kellonaikojen opetteluun. Tässä sinulle valmiita työkaluja kotikoulusi englannin tunnille:

 

Homeschool student has used these brilliant prints, when she has studied ”Asking and telling the time” in English. In the first print student can learn how to ask what time is it, how the time is marked on clocks and how the time is described in English. With the help of the second print the student can practise ”Telling the time”. Third print is for testing what the student has learned. Finally, there is an interactive clock- game which you can use FOR FREE in order to practise time. Here are these excellent tools for English learning in homeschool:

 

1. Asking and telling the time – Opetusmoniste

2. What’s the time? Practise – Harjoitusmoniste

3. Test for student – Testausmoniste

Interactive Clock-nettipeli

Telling the time – nettipeli

 

Toivottavasti näistä oli hyötyä ja iloa kotikoulussasi. Englannin opiskelu on meidän kotikoululaisen mielipuuhaa, koska sen avulla hän saa puhua eri puolilla maailmaa olevien ystävien kanssa etäyhteydellä näin korona-aikana. Mitä lapsesi tuumii englannin opiskelusta sinun kotikoulussasi ? Olisi ihana jakaa kokemuksia ja ideoita kanssasi. Minkälaisia materiaaleja englannin opiskelussa olisi hyvä käyttää kotikoulussa? Minkä olet kokenut toimivaksi?

I hope this helped you in your homeschool. Learning English is our homeschool student’s favourite thing, because she can speak in English with her friends from all over the world especially during these corona-times. What is your child thinking about English studies in your homeschool? I’d love to share experiences and ideas with you. What kind of material would be good for learning English in homeschool? What materials have worked for you?  

3 Replies to “KOTIKOULUN ENGLANTI: kellonajat englanniksi – telling the time in English”

 1. Vanhin lapsemme on vasta 2v8kk, mutta hän on jo todella innokas englannin oppija. Tein piltti purkin korkeista hänelle muistipelin (leikkasin pyöreän pahvin johon piirsin erilaisia kuvia ja laitoin korkin sisälle). Muistipeliä pelatessamme keksin, että voisin samalla opettaa tytöllemme kyseiset sanat englanniksi. Ne jäivät hänellä todella nopeasti mieleen. Tämän jälkeen tyttö on alkanut kyselemään monesta esineestä meiltä vanhemmilta, ”Mikä tämä on englanniksi?” . Sanoja kertyy pikkuhiljaa.
  Olen ajatellut lisätä muistipeliin lisää korkkeja jota kautta voi oppia taas uusia sanoja. Tajusin myös, että kannattaa miettiä sellaisia sanoja, joita tuon ikäisen olisi suht helppo osata lausua.

  1. Voimauttava kotikoulu says: Vastaa

   Onpa mahtava idea! Ihana kuulla kuinka tyttäresi on innostunut englannin oppimisesta ja erityisen upeaa on, että kannustat häntä siihen itse tehdyn pelin muodossa, joka kasvaa tyttäresi yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

   Minun tyttäreni on 3v 2kk ja tunnistan hänessä tuon saman innon englannin oppimista kohtaan kuin sinunkin tyttärelläsi. Meillä on hänelle ja isommille sisaruksille iltasiivouksen aikana välillä käytössä värien opettelua varten hauska oma ”siivouspeli”. Olen teipannut eri värisiä papereita duplo legojen säilytyslaatikoiden pohjalle ja kirjoittanut kuhunkin paperiin värin englanniksi. Joka kerta kun lapsi laittaa duplo-palikan laatikkoon hän sanoo sen värin ääneen, esim. ”yellow”. Näin sisarukset juoksuttavat innolla palikoita laatikoihin ja toistelevat silmät loistaen legopalikoiden värejä englanniksi. Siivous sujuu kuin huomaamatta oppimisesta nauttien! Sitä on kyllä ilo seurata, etenkin kun lapset kehuvat kilpaa toistensa osaamista. Tälläisessä siivouksessa oppimisen ilo on lapsille paras palkinto siivouksesta!

   1. Hyvä idea myös tuo! Pitääpä miettiä miten voisin mahdollisesti toteuttaa meilläkin. On mahtavaa huomata, että mitä enemmän itselläni on tullut mietittyä kotikoulua elämäntapana avautuu silmät näkemään kuinka monessa tilanteessa lapsilleen voi opettaa erilaisia asioita leikin lomassa!

Vastaa