KEVÄT TULI – muutoksia kotikoulurutiineihin: lopeta kotikouluvuosi vahvasti

Joka vuosi sään lämmetessä, perheeni alkaa odottaa innoissaan kevättä! Kevät ja alkukesä merkitsee joitain muutoksia rutiineihin kotikoulussa. Tarkista kevään rutiinimuutokset Voimauttavassa kotikoulussa ja päätä oma kotikoulu-vuotesi parhaalla mahdollisella tavalla.

PIDÄ KEVÄTLOMA

Se, että sinä pidät kotikoulua ei tarkoita sitä, että et voisi lisätä kevätlomaa kotikoulusuunnitelmaasi.

Jotkut perheet valitsevat pitää varsinaisen  kevätloman ja he pitävät viikon vapaata koulutyöstä. He saattavat valita matkustamisen matkailuautolla tai vain kotoilun tai mökkeilyn. Sen sijaan, että he pitäisivät varsinaisen kevätloman, jotkut kotikouluperheet pitävät vain taukoa koulutyöstä ja opiskelusta viikon ajan. Näin mekin teimme tällä viikolla. 

 

ULKONA ON IHANAA

Kevätlomamme aikana, me nautimme peleistä-ja oppimisesta toiminnan ja tutkimisen kautta luonnossa. Tämä antaa minulle enemmän vapautta ja minulla on tilaisuus tehdä esimerkiksi extra kevätsiivousta ja mikä tärkeintä meillä vanhemmilla on aikaa nauttia yhteisestä ajasta rauhassa lasten kanssa tällä lomaviikolla. 

 

  • Tee luontokävely: Lähde lastesi kanssa luontokävelylle etsimään kevään merkkejä ja seuraa milloin kevät vaihtuu kesäksi. Lapset rakastavat luonnostaan kukkien nuppuja, lehtiä ja eläinten poikasia. Tämä on mahtavaa aikaa puhua elämänkierrosta kasvien ja eläinten elämässä.

  • Harjoittele motorisia taitoja: Ajakaa polkupyörillä, harjoitelkaa jalkapalloa tai käykää frisbeegolf-radalla. On paljon hauskoja mahdollisuuksia harjoitella motorisia taitoja ulkona keväällä!

 

  • Piirtäkää liiduilla pihakiviin tai asfalttiin: Kuvataide on aina hauskempaa, kun lapset saavat vapaasti toteuttaa itseään piirtämällä liiduilla pihatielle. Pienet lapset voivat myös harjoitella kirjainten muodostamista tai oman nimen kirjoittamista.

  • Kokeile sotkuista tiedeprojektia: Tämä on mahtava tapa saada lapset innostumaan tieteestä ja luoda hauskoja muistoja sekä oppia uutta kuin huomaamatta.

LOPETA VAHVASTI

Olivatpa sinun kevään rutiinisi millaiset tahansa, on tärkeää lopettaa kotikoulu vuosi vahvasti. Tämä on se aika vuodesta, jolloin on helppo antaa ajatusten harhailla. Jotkut perheet saattavat myös kamppailla kotikoulu-uupumisen kanssa tähän aikaan vuodesta. Tämä on hyvä ajankohta yksinkertaistaa rutiinisi ja varmistaa, että sinä ja lapsesi käytätte paljon aikaa rentoutumiseen ja varaatte tarkoituksella aikaa itsestänne huolehtimiseen. 

 

NAUTI TULEVAN SUUNNITTELUSTA

Yksi suosikki kohtani kevään kotikoulurutiineista on se ajankohta, kun alan katsoa eteenpäin kohti tulevaa vuotta. Osallistun kotikoulu-seminaareihin ja haistelen uusia tuulia. Käytän aikaa menneenkotikouluvuoden reflektointiin yhdessä kotikoululaisen kanssa. Otan sen mikä toimi ja pyrin muuttamaan paremmaksi sen mikä ei toiminut niin hyvin. Otan tässä vaiheessa myös aikaa suunnitellakseni tulevan kouluvuoden opetussuunnitelmat ja valitsemme oppimateriaalit tulevalle vuodelle. 

 

 

ROHKAISTAAN JA KANNUSTETAAN TOISIAMME!

Mitä muutoksia sinä voisit tehdä kotikouluusi, jotka auttavat sinua lopettamaan kotikouluvuoden vahvasti? 

Vastaa