DIY peli englantiin – colors & clothes MALLIVIDEO

Kotikoululainen ideoi englannin oppiaineeseen DIY pelin, jolla voi harjoitella vaatesanoja, monikkomuotoja ja värejä.

Yksi kotikoulun vahvuuksista on oppijalähtöisyys. Kotikoululainen saa olla luova ja toteuttaa omia ideoitaan, mikä takaa loistavan oppimismotivaation ja säilyttää oppimisen ilon. Juuri tällaisen DIY pelin toteutus on hyvä esimerkki tästä.

KUINKA KOTIKOULULAINEN TEKI DIY-PELIN?

Kotikoululainen leikkasi askarteluhuovasta eri värisiä vaatteita, viritti pyykkinaruksi juuttilankaa ja käytti pikkuisia pyykkipoikia vaatteiden ripustamiseen.

Seuraavalla videolla näkyy kuinka hän kuvailee sanallisesti niitä vaatteita, joita hän valitsee ripustaa pyykkinarulle. Sinäkin voit tehdä tällaisen hauskan pelin kotikouluusi. Se on monikäyttöinen, koska sillä voi tehdä monenlaisia suullisia harjoitteita eri ikäisten kotikoululaisten kanssa. Kotiopettaja voi esimerkiksi antaa ohjeita englanniksi ja testata sitä miten kotikoululainen ymmärtää ne, kun hän ripustaa pyydettyjä vaatteita narulle.

Reflektointikeskustelu tämän videon jälkeen oli hieno oppimistilaisuus kotikoululaiselle, sillä hän huomasi itse mitä kannattaa vielä opetella esimerkkinä the-määräisen artikkelin käyttö. Ennen kaikkea pelivideon katsominen oli voimauttavaa ja vahvisti englannin opiskelumotivaatiota.

Kaipaatko englannin opiskeluun lisää oppimateriaalia? Tässä alla olevassa linkissä on paperinukke-tuloste, jonka Voimauttava kotikoulu on laatinut. Sieltä löytyy myös laadukkaita vaate-aiheisia oppimispelejä, joita voit pelata netissä:

Paperinukke ja vaate-nettipelejä

Englannin opiskelu kotikoulussa on tosi hauskaa ja palkitsevaa.

Toivottavasti sait tästä jutusta uutta intoa ja ideoita englannin opiskeluun kotikoulussasi! Mitä innostavia ideoita sinulla on englannin oppimiseen?

Vastaa