Lintujen tunnistus, syysmuutto ja ilmansuuntien tunnistus maastossa

Kotikoulun ympäristöopissa on opiskeltu innolla lintujen syysmuuttoa. Joko sinä olet nähnyt lintuauran lentävän taivaalla etelää kohti? Samalla olemme pohtineet mistä linnut tunnistaa ja mitkä merkit maastossa kertovat ilmansuunnan. 

Kotikoululainen on opetellut tunnistamaan vesilintuja 3.- 5. luokan ympäristöopissa alla olevan laadukkaan opetusvideon avulla.

 

TEE RETKI LINTUTORNILLE

Kotikoululainen on tehnyt retkiä lintutorneille. Tee sinäkin kotikoululaisesi kanssa retki kotiseutusi lintutornille ja ihastele upeita siivekkäitä.

Jos et pääse lintutornille, voit hämmästellä suurten lintuparvien syysmuuttoa vuodelta 2021 tästä alla olevasta upeasta videosta.

 

ILMANSUUNTIEN TUNNISTUS MAASTOSSA: OPETUSVIDEO

Kotikoululainen sai paljon uutta ja hyödyllistä tietoa siitä miten luonnossa voi tunnistaa ilmansuunnat ja kuinka maastomerkkien avulla voi suunnistaa alla olevasta videosta Tälläinen oppilaan omassa elämässä tarvittava käytännön tieto motivoi kotikoululaista oppimaan. Hän pääsi heti metsäretkellä testaamaan sitä mitä hän oppi alla olevalta videolta. Tarvitsetko kertausta ilmansuunnista ennen maastoon lähtöä. Klikkaa linkkiä ja löydät tehtäviä eri taitotasoille:

Nettitehtäviä ilmansuunnista

Opetusvideo luonnonmerkkien avulla suunnistamisesta:

TEHTÄVÄ:

  • Millä rinteellä muurahaispesä on eri ilmansuunnista katsottuna?
  • Minkä ilmansuunnan puolella kasvaa enemmän sammalta puun rungolla?
  • Kuinka monta lintua on näkemässäsi lintuaurassa?
  • Mitä lintuja lintuaurassa on?
  • Miten korkealla arvelet lintuauran lentävän?

 

TUTKI KARTALTA LINTUJEN MUUTTOREITTEJÄ

Kotikoululainen on innoissaan tutkinut kartalta minne linnut muuttavat. HUOMIOI, että alla olevasta linkistä löytyvä Audubon Bird Explorer toimii vain tietokoneella:

Lintujen muutto kartalla

 

PIIRRÄ MUUTTOLINTUJA

Valitse yksi näkemistäsi lintulajeista. Piirrä tai maalaa näkemistäsi linnuista taideteos kuvataiteen tunnilla. Meillä kotikoululainen valitsi kurjet ja hän piirsi kurki pariskunnasta upean lyijykynätyön. Minkä linnun sinä haluat piirtää tai maalata kotikoulussasi?

Innostu upeista linnuista ja koe oppimisen iloa maastossa!

 

Vastaa