KOTIKOULUN HISTORIA: Tutki Suomen alkuperäisiä KUNINKAITA

Voimauttavassa kotikoulussa on historian tunneilla tutkittu Suomen muinaisia kuninkaita. Aihe on niin kiehtova, että jaamme oppimisen ilon ja ILMAISTA oppimateriaalia kotikouluusi.

Voimauta kotikoululaisesi tuntemaan 

SUOMEN KUNINKAAT

ja niiden historia!

 

Kotikoululainen ihmetteli miksi häneltä on varastettu historian oppiaineesta tärkeä osio, Suomen kuninkaat, joista löytyy kiistatonta historiallista todistusaineistoa niin Islannin, Englannin kuin Norjankin muinaishistorian kirjallisista lähteistä sekä arkeologisista aineistoista, josta mainittakoon suomalainen kolikko, jonka keskellä on suomalaisen kuninkaan kuva kruunu päässään.

Lähde kanssamme tutkimusmatkalle Suomen kuninkaiden historiaan. Alla on laadukas asiantuntijan laatima opetusvideo kotikouluusi MAKSUTTA:

 

SUOMEN MUINAISKUNINKAAT

 

LUETTELO SUOMEN KUNINKAISTA

Seuraavaa linkkiä klikkaamalla näet Suomen kuninkaista kootun luettelon aikajärjestyksessä:

Luettelo Suomen kuninkaista

 

LINNAVUORET

 

MUINAISET MIEKKALÖYDÖT SUOMEN KANSALLISMUSEOSSA

Suomen kansallismuseossa säilytetään yleisön silmiltä piilossa ne kaikkein upeimmat miekat, jotka todistavat Suomen historiallisista kuninkaista. Ja näitä miekkoja on runsaasti. Kotikoululainen ihmetteli miksi niitä säilytetään kansallismuseon varastossa? Miksi upeimpia Suomessa valmistettuja miekkoja ei haluta näyttää suomalaisille? Tietoisuus historiallisten miekkojen olemassaolosta on merkittävää kotikoululaisen ja suomalaisten voimautumisen kannalta – he oppivat tuntemaan ja tiedostamaan oman kansansa piilotetun historian. Tavalliset koulukirjat ohjelmoivat oppilaat kapea-alaiseen historian tuntemiseen, jonka kahleista kotikoululainen on vapaa. Hän on vapaa tutkimaan ja oppimaan Suomen kuninkaiden historiaa. Alla olevalla videolla esitellään joitain Suomen kansallismuseon miekoista.

 

KUSO-SUOMEN KUNINGAS

Suomen kuningas Kuso (Cuso tai toinen kirjoitusasu Gusir) on mainittu Suomen kronikassa.  Kuso on historioitsija Saxo Grammaticuksen mainitsema finnien ja bjarmien kuningas. Tiesitkö, että Finneillä voidaan tarkoittaa suomalaisia tai saamelaisia ja bjarmeilla karjalaisia. Mielenkiintoista on, että tämän kuninkaan taustalla on mahdollisesti Kettil Haengrin saagassa mainittu Gusir Finnakonungr, joka saa surmansa taistelussa Kettiliä vastaan ja jolta Kettil ottaa saaliiksi Dragvendil-miekan.

TEHTÄVÄ KOTIKOULULAISELLE

Kuso Suomen kuningas on saattanut näyttää tältä. Piirrä tai maalaa kuva Suomen muinaiskuninkaasta. Miltä hän on sinun mielestäsi saattanut näyttää? Entä millainen miekka tai muita aseita hänellä on ollut?

 

KOTIKOULULAISTEN PIIRROKSIA SUOMEN MUINAISESTA KUNINKAASTA

Kotikoululaisemme innostuivat piirtämään Suomen muinaiskuninkaita.

Tarvikkeet:

  • Paperi
  • Lyijykynä
  • Pyyhekumi
  • Värikynät

 2. luokkalainen piirsi kuvataiteen tunnilla oman näkemyksensä Suomen alkuperäisestä kuninkaasta. Siitä tuli upea vaaleapalmikkoinen soturikuningas.

 

Kotikoulumme 5-vuotias piirsi näin hurjan näköisen soturikuninkaan Suomen muinaiskuninkaaksi.

 

5. luokkalainen piirsi komean kokovartalokuvan Fornfjotr– nimisestä Suomen muinaiskuninkaasta. Kotikoululainen opetteli tässä teoksessa ihmisen mittasuhteiden,1:7, piirtämistä.

 

Voimauttava kotikoulu toivottaa intoa oppimiseen kotikoulusi historian tunneille!

 

Vastaa