Kuinka valita ILO kriisin keskellä?

Kuinka valita ilo ja auttaa perhettäsi kasvamaan kriisin aikana?

Kun elämä ei mene niinkuin on suunniteltu, on sinulla kaksi vaihtoehtoa: vaikeroida ja valittaa tai VALITA ILO. 

Teitpä tämän valinnan tietoisesti tai tiedostamatta, valitset joka tapauksessa näistä toisen vaihtoehdon ja se määrittää sen millaista tämä yhteinen aika tulee olemaan perheellesi.

Valitaan itsesäälin sijaan mahdollisuus kasvaa. Yhtenä elämäni synkimmistä hetkistä; rakkain ystäväni antoi minulle kaksi vaihtoehtoa; kasva tai kuole. Ajattelin, että hän oli ihan hullu sanoessaan minulle noin sinä päivänä, mutta minä valitsin kasvun ja nyt minä ymmärrän mitä hän tarkoitti.

Jos et valitse KASVUA, valitset kuoleman. Et ehkä fyysisesti, mutta fyysinen keho ei ole ainoa asia jossa on elämää. Jos emme valitse kasvua, me valitsemme toivon, rakkauden ja ilon kuoleman. Joskus me annamme ihmissuhteiden kuolla. Me saatamme keskittyä liikaa synkkään tilanteeseen niin, että me annamme työmme tai meidän hyvinvoinnillemme tärkeiden asioiden kuolla.

On aika keskittyä siihen mitä me voimme tehdä perheenä sen sijaan että jäisimme kiinni siihen mitä emme voi hallita. 

Ota kaikki irti ylimääräisestä ajasta lastesi kanssa! Jos koulut on peruttu, ota se vastaan kallisarvoisena lahjana perheellesi. Jos harrastukset ja vapaa-ajan toiminnot on peruttu, on tämä myös arvokasta aikaa perheesi kanssa. Jos joudut olemaan kotikaranteenissa terveydellisistä syistä, anna mielikuvitukselle siivet ja luo kallita muistoja.

Nämä lapset on annettu sinulle lahjaksi, he eivät ole itsestäänselvyys. Sinä pystyt siihen. Mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin! Sinun tehtäväsi on loistaa valoa ja toivoa perheesi keskelle ympäröivästä tilanteesta huolimatta.

Lapset ovat pettyneet ja monen nuoren sydämet ovat särkyneet peruuntuneiden harrastusten ja sosiaalisten tapaamisten vuoksi. On tärkeää tunnustaa heidän tunteensa ja tarkistaa usein miten he voivat. Auta heitä jäsentämään sisällään olevaa kaaosta. Ole läsnä ja luo hyväksyvä ja rakastava yhteys, kuunnellen ja ymmärtäen heidän hätäänsä.

Tässä on joitakin kysymyksiä, joita voit kysyä heiltä:

  • Miltä sinusta tuntuu nämä muutokset elämässäsi juuri tällä hetkellä?
  • Minkä kanssa erityisesti nyt kamppailet?
  • Mistä koet jääväsi paitsi?
  • Mitä toivoisit minulta?

Aikuisena sinun on vastustettava tarvettasi saarnata lapsillesi tai siirtää omia tunteitasi lapsiin. Anna heidän ajatella ja tuntea aivan itse, ohjaa heidät kuitenkin näkemään tilanteen valoisat puolet: se, että teillä on toisenne on loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä!

Tutustu tästä klikkaamalla kuinka voit auttaa perhesuhteitasi koronakriisin keskellä.

Vastaa