Kotikoulun yksilöä voimauttava vaikutus

pixabay

On inspiroivaa nähdä kuinka monen kotikoulua käyneen oppilaan saavutusten vaikutukset kertautuvat ja yltävät yli vuosisatojen sekä halki eri tieteenalojen. Hyvänä esimerkkinä tästä on moni kotikoulua käynyt menestynyt tiedemies ja -nainen!

Voikukassa kiteytyy voimauttavan kotikoulun ydinajatus kauniilla ja koskettavalla tavalla ja sen vuoksi se valikoitui kotikoulumme symboliksi. Voikukka symboloi sitkeyttä ja voimaa, joka saa sen kasvamaan, vaikka puristuksessa asfaltin raossa. Tämä kuvastaa hyvin rajoittavassa laatikossa ja vertaisryhmän paineissa kasvavaa ja kipuilevaa oppilasta, kun hänen potentiaalinsa jää käyttämättä tavallisessa koulujärjestelmässä ryhmäkokojen ja järjestyshäiriöiden kasvaessa.

Vaikka kotikoululaiset yltävät tavallista koulua käyviä oppilaita useammin luoviin huippusaavutuksiin, ollen näin ylivertaisia muihin nähden, ei se ole ylimielisyyttä vaan osoitus siitä, että joka ikisessä lapsessa on potentiaalia tavoitella intohimoisesti unelmiaan ja saavuttaa ne kotikouluympäristössä!

Mikä parasta kotikoulua käyvän lapsen elämän laatu paranee, sekä rakkaus ja innostus todelliseen oppimiseen jatkuu läpi elämän. Kotikoululla on kiistattomasti todettu voimauttava vaikutus yksilön elämään! Samoin kuin voikukankin vaikutus moninkertaistuu lentävien siementen levitessä kaikkiin ilmansuuntiin, kotikoulussa voimautuneen yksilön vaikutus yhteiskunnan hyväksi kertaantuu

 

10 TAPAA MITEN KOTIKOULU VOIMAUTTAA YKSILÖITÄ:

1. Se antaa työkaluja, joita tarvitset muuttamaan ajatteluasi – siirtyäksesi rajoittavan laatikon ulkopuolelle.

2. Se sallii sinun tehdä virheitä ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä, ja oppia jokaisesta virheestä rakastavien ihmisten ympäröimänä.

3. Se sallii sinun sisäisen luovuutesi äänen tulla kuuluviin.

4. Se antaa sinulle tilaa kokeilla rauhassa – ottaa pari askelta, kaatua, nousta ylös, ottaa vielä muutama askel hyväksyvässä ilmapiirissä.

5. Se juhlii menestystäsi.

6. Se sallii sinun löytää oman polkusi luovuuden ja kovan työn kautta, jotta unelmasi täyttyvät.

7. Se antaa sinulle työkalut omien lahjojesi tutkimiseen ja uusien lahjojen kehittämiseen.

8. Se juhlii sinun kallisarvoisuuttasi ja antaa sinun puhjeta täyteen kukoistukseen tarjoamalla sinulle parhaat mahdollisuudet sinussa olevan luontaisen potentiaalin kehittämiseen.

9. Se antaa sinun juhlistaa omaa ainutlaatuisuuttasi, ja antaa sinun rauhassa selvittää kuka sinä olet.

10. Se antaa sinulle vahvan ja terveen itsetunnon ja hyvät sosiaaliset taidot yhteiskunnassa menestymiseen.

 

Koska kotikoululaiset ovat saaneet koulutuksensa rajoittavan laatikon ulkopuolella, he yltävät tavanomaisuudesta poikkeaviin saavutuksiin, jotka hyödyttävät ympäröivää yhteiskuntaa laajemmin kuin he alunperin osasivat unelmoidakaan.

Lue tästä miksi valitsimme kotikoulun

Tutustu tästä millainen on kotikoulupäivämme

Tervetuloa kasvamaan kotikoulupolulla!

Vastaa