Kotikoulun lempiprojekti – ILMAISTA materiaalia

Featured Video Play Icon

Lopussa lLMAISTA tulostettavaa materiaalia oman Lapbook-projektin toteutukseen.

Kotikoululainen on  lukenut innoissaan ”Pieni talo preerialla”-kirjasarjaa. Niiden ympärille olemme rakentaneet monimuotoisen opintokokonaisuuden, joka on innostava, laaja-alainen ja syväoppimista tukeva. Tällä videolla on yksi kotikoululaisen tekemä lempituotos, ”Little House Lapbook”-kirja, jossa hän tutki rinnakkain englannin ja suomenkielistä ”Pieni talo  preerialla” kirjaa. Tehtävänä oli ytimekkäästi omin sanoin referoida kirjan keskeisiä tapahtumia minikirjasiin, jotka hän sommitteli ja liimasi videolla olevaan ”Little House Lapbook”-kirjaan. Hän kokosi myös suomi-englanti sanaston.

Pieni talo preerialla TEEMAN alle yhdistyvät seuraavat oppiaineet:

  • ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS: ”Pieni talo preerialla”-kirjojen lukeminen, niiden tapahtumien referointi ja uudelleen kerronta.
  • ILMAISUTAITO: Eläytyminen Lauran rooliin ja vuorosanojen ja hauskojen kohtausten uudelleen esittäminen.
  • KUVATAIDE: ”Pieni talo preerialla”-kirjojen aiheiden maalaaminen, kädentaidot ja sommittelu ”Little House Lapbook”-kirjan kokoamisessa.
  • ENGLANTI: Englannin kieliset ”Pieni talo preerialla”-kirjat, TV-sarja Yle Areenassa, ”Little House Lapbook”-kirjan tekeminen, englannin ja suomenkielisten kirjojen tutkiminen ja lukeminen rinnakkain. Oman sanaston kokoaminen (suomi-englanti) keskeisistä aihepiirin sanoista
  • MATEMATIIKKA: Välimatkojen laskeminen ja mittaaminen kartalta, kun Ingallsin perhe matkusti vankkureilla halki Amerikan. Preeriareseptien kirjoittaminen ja tilavuuden mittayksiköiden kertaus.
  • MUSIIKKI: Siirtolaisajan kappaleen opettelu viululla: ”Ameriikan valssi”. Voit kuunnella kappaleen klikkaamalla sen nimeä.

KLIKKAA alla olevasta linkistä, niin voit ladata ILMAISEN oman tulostettavan Lapbook-kirjan valitsemastasi ”Pieni talo preerialla”-kirjasarjan kirjasta tai vaikka niistä kaikista.

Tästä PIENI TALO PREERIALLA-materiaalia ilmaiseksi

Toivottavasti tästä on paljon ILOA ja sait uusia IDEOITA!

 

Vastaa