Englannin integrointi kuvataiteeseen-KOTIKOULUSSA

Featured Video Play Icon

ENGLANNIN INTEGROINTI KUVATAITEESEEN

Voimauttava kotikoulu integroi englannin kielen kuvataiteeseen innostavalla tavalla. Kotikoululainen oli aiemmin opiskellut värejä englanniksi kotikoulussa. Integrointi tapahtui siten, että kotikoululainen kirjoitti värien nimet englanniksi piirtämäänsä väripympyrään, jonka näet tästä tutoriaali-videosta. Lopuksi työn valmistuttua hän laittoi väriympyrän esille seinälle ja esitteli kaikille englanniksi mistä primääreiväreistä saa sekoitettuna kutakin sekundääriväriä. Esimerkiksi When I mix red and yellow I get orange. jne.

Tämä väriympyrä perustuu primääriväreihin, jotka ovat ultramariinin sininen, preussin sininen, permanentin punainen, sinooperin punainen, kadmiumin keltainen ja kromin keltainen. Ne on valittu, koska ne ovat kestäviä ja niistä tulee sekoitettuna kauniita värejä.

On teoreettisesti mahdollista sekoittaa mitä tahansa väriä ainoastaan kolmesta väristä – punaisesta, keltaisesta ja sinisestä – joita sanotaan primääriväreiksi. Käytännössä voi kuitenkin olla vaikea löytää tarpeeksi puhtaita pigmenttejä. 

OHJEET VÄRIYMPYRÄN MAALAAMISEEN

Kotikoululainen piirsi paperille lyijykynällä ympyrän pienen lautasen avulla. Sitten hän jakoi ympyrän kuuteen yhtä suureen lohkoon viivottimen avulla. Kotikoululaisella oli käytössä venäläiset ammattitason akvarellivärit, jotka hän sai osallistuttuaan pari vuotta sitten lasten kuvataide-kurssille oikean taiteilijan johdolla.

Tarvikkeet:

  • vesiväripaperi
  • pieni lautanen
  • lyijykynä
  • viivotin
  • vesivärit
  • siveltimiä
  • vesikuppi

 

MAALAA VÄRIKARTTA-TUTORIAALEJA 

Kotikoululainen on myös aiemmin tutkinut värejä kuvataiteen tunnilla kotikoulussa. Hän on maalannut värikartan perus- eli primääriväreistä ja sekundääriväreistä. Pääset tarkastelemaan tutoriaaleja tästä alta, jos haluat tehdä kotikoululaisen kanssa niiden ohjeiden mukaisia värikarttoja kotikoulussasi:

Vesivärimaalauksen perusteet ovat hyödyllisiä taitoja niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin maalaajalle. Harjoituksia ja neuvoja seuraamalla kotikoululainen oppii luottamaan omiin taitoihinsa ja voimautuu kuvataiteen osaajana Voimauttavassa kotikoulussa!

Toivottavasti tästä oli hyötyä sinullekin!

Vastaa