VIIDAKON ELÄIMET-opiskeluideoita ja oppimateriaalia kokonaisvaltaiseen oppimiseen MAKSUTTA

Viidakon eläimet-aihe sopii loistavasti kokonaisvaltaiseen oppimiseen. Kasvata lapsesi opiskelumotivaatiota kokonaisvaltaisen oppimisen avulla pirstaleisen ja irrallisen oppimisen sijaan. Nappaa sinulle sopivat ideat ja tehtävät; PEDAGOGISIA NETTIPELEJÄ, innostavia tehtäviä, TUTORIAALIVIDEO ja LIVE-KAMEROITA norsun, kirahvin, tiikerin ja leijonan elämästä sekä paljon muuta MAKSUTTA!

 

Voimauttava kotikoulu on luontevasti integroinut ”Viidakon eläimet”- aiheen useaan oppiaineeseen opiskelijalähtöisesti. Seuraavassa jutussa esittelemme erilaisia laadukkaita resursseja; ideoita, tehtäviä ja esimerkkejä miten voit oppia viidakon eläimiä  innostavalla tavalla monipuolisten nettipelien, laulujen ja veistoksen maalaamisen avulla. Valitse omalle taitotasollesi sopivimmat tehtävät ja innostu oppimisesta! 

 

TUNNISTATKO KUVAN ELÄIMET? KAKSIPUOLISET VIRTUAALISET KORTIT

Testaa kuinka monta viidakon eläintä tunnistat tämän virtuaalisen tehtävän avulla, jossa on kaksipuoliset kortit suomen kielellä.

 

 

MITKÄ ELÄIMET ASUVAT VIIDAKOSSA-RYHMITTELY NETTIPELI

 

 

OPETTELE ÄÄNTÄMISTÄ JA NUMEROITA ENGLANNIKSI ELÄINTEN AVULLA (1.-3.lk)

Tiesitkö, että yleisimmät viidakon eläimet asustavat eläintarhoissa? Tämän opetusvideon (n.15 min) avulla voit opetella ääntämistä ja laskea eläinten määriä englanniksi.

 

 

LION HUNT- KARAOKE

Laula karaokena ja leiki Lion hunt-laulua musiikin tunnilla. Tämä on tosi hauska laulu ja monille tuttu suomeksi.

 

 

VIIDAKON ELÄIMEN  PIIRTÄMINEN & MAALAAMINEN

TEHTÄVÄ: Minkä viidakon eläimen haluaisit piirtää tai maalata? Etsi mallikuva kirjasta tai netistä (jos ohjaaja niin haluaa.) Tiesitkö, että taiteilijat katsovat aina mallia saavuttaakseen realistisen tuloksen?  Katso sinäkin mallia. Ennen lopullisen työn maalaamista taiteilijat tekevät useita luonnoksia lyijykynällä samasta aiheesta, joiden joukosta valitsevat yhden, joka  on lopullisen maalauksen pohjana. Katso sinäkin mallia ja muista, että sinun ei tarvitse osata ensimmäisellä, toisella eikä vielä kolmannellakaan kerralla maalata eikä vielä senkään jälkeen. Miksi? Taiteilijat tekevät samasta aiheesta luonnoksia viikkojen tai kuukausien ajan ennen kuin maalaavat yhden onnistuneen teoksen. Koska taiteilijoidenkaan ei tarvitse heti osata, kun he näkevät mallikuvan, harjoittele sinäkin rauhassa ja nauti maalamisesta!

 

Kotikoululainen valitsi aiheeksi norsun, koska hän oli saanut ihanan norsu-pahviveistoksen ystävältään lahjaksi. Tälläisiä ihania pahviveistoksia löytyy esimerkiksi askartelukaupoista. Alla olevalta videolta näet miten kotikoululainen maalaa norsun vesiväreillä.

Pahviveistoksen maalaamiseen tarvitset seuraavat tarvikkeet: 

 • Pahviveistos
 • Vesivärit
 • Sivellin
 • Vesikuppi

 

KIINNOSTAVAT FAKTAT VIIDAKON ELÄIMESTÄ

TEHTÄVÄ: Tee tietoisku, johon kirjoitat alla olevien ohjeiden mukaiset asiat. Hae tietoa luotettavista lähteistä. Merkitse lähteet tietoiskusi loppuun.

Ohjeet eri vuosiluokille:

1.-3. luokkalaiset –> etsi kolme faktaa valitsemastasi eläimestä  

4.-6. luokkalaiset –> etsi viisi faktaa valitsemastasi eläimestä

7.-9. luokkalaiset –>  etsi kymmenen faktaa valitsemastasi eläimestä

Tämä on hyvä tehtävä, jossa oppilas harjoittaa itsensä johtamisen taitoja ja tiedon etsimisen ja rajaamisen taitoja, jotka on kirjattu laaja-alaisen osaamisen taitoihin opetussuunnitelmassa (L1-L8; OPS 2016). Esimerkiksi kotikoululainen tutki netistä norsuja tarkemmin ja huomasi, että niitä on monen sävyisiä. Netin tietotulvaan olisi helppo upota, mutta tälläinen tehtävä auttaa pitämään fokuksen. Kotikoululainen löysi netistä pian kolme kiinnostavaa faktaa, jotka on laitettu tähän esimerkiksi sinua varten:

Kotikoululainen löysi seuraavat faktat norsusta:

 1. Norsut ovat suurin maalla elävä nisäkäslaji.
 2. On olemassa kolme eri alueille ominaista muunnosta norsulajista: Afrikan metsänorsu ja savanninorsu ja Aasian  norsu. 
 3. Aikuinen norsu syö n. 300 kiloa päivässä.

 

YHDISTÄ PARIT- ELÄINSANOJA ENGLANNIKSI (5.-9.lk)

Alla olevassa tehtävässä on englannin ja suomenkielisiä eläinsanoja. Osa sanoista on viidakon eläimiä.

 

 

ELÄIMET NETTIPELI

Opettele eläinten englanninkielisiä nimityksiä hauskan nettipelin avulla. Ensimmäisessä pelissä on kaikenlaisia eläimiä, joiden joukossa on viidakon eläimiä. Toinen peli sisältää pelkästään viidakon eläimiä ja on haastavampi, sillä siinä on joitain uusia tuttavuuksia. Tämä upea tilaisuus oppia uutta!

Eläimet nettipeli 1

Viidakon eläimet nettipeli 2

 

ESITTELE VIIDAKON ELÄIN ENGLANNIKSI

Kun norsu-aiheisen pahviveistoksen maalaamine oli valmis, kotikoululainen piti mukavan pienen esitelmän norsusta englanniksi vapaasti omin sanoin. Esitelmässä hän esitteli maalaamansa norsun,  kuvaili sen ulkonäköä, kertoi missä norsuja esiintyy, mitä ne syövät ja esitteli kolme kiinnostavaa faktaa norsusta.

 

LIVE-KAMEROITA ELÄINTARHAN ELÄIMISTÄ

TEHTÄVÄ: Valitse alla olevista yksi viidakon eläin-live, jota tutkit ja tarkkailet tarkemmin

 1. Tarkkaile eläintä noin 15 minuuttia tai kauemmin.
 2. Mitä eläin teki? Kirjoita tai piirrä havaintosi vihkoon.
 3. Vastaa alla oleviin kysymyksiin.
  • Mieti miksi eläin käyttäytyi sillä tavalla. Oliko se etsimässä ruokaa? Yrittikö se pelotella vihollista?
  • Miltä eläimen elämä vaikutti? Oliko se mielestäsi iloista puuhastelua vai totista työntekoa vai jotakin muuta?
  • Mitä muuta se teki? Miksi?

 

Norsu live

 

Kirahvi live

 

Tiikeri-live

 

Leijona-live

Toivottavasti näistä ideoista ja resursseista on iloa ja hyötyä sinulle! Pidä hauskaa viidakon eläimiä opiskellen!

2 Replies to “VIIDAKON ELÄIMET-opiskeluideoita ja oppimateriaalia kokonaisvaltaiseen oppimiseen MAKSUTTA”

 1. Koko juttu on erittäin mielenkiintoinen! Siitä innostuu jo huomaamatta, ja kun silmiä
  räpäyttää, oppii koko ajan lisää ihanan ihmeellisellä tavalla. Suosikkini ovat livekamerat ja hyvät tehtävät. En voi kuvitella mitään ihanampaa!

  1. Voimauttava kotikoulu says: Vastaa

   Kiitos sinulle palautteesta! Mahtavaa, että tämän jutun resurssit motivoivat oppimaan. Palautteesi rohkaisee ja kannustaa meitä jatkamaan.

Vastaa