Auta perhesuhteitasi koronakriisin keskellä

Koronavirus on järisyttänyt koko maailmaa, mutta se, että kaikki rakkaimpamme ovat samaan aikaan kotona, sulattaa sydämen. Tälläisenä vaikeana aikana kirkastuu se mikä elämässä on tärkeintä – omat rakkaimmat ja jokainen kallisarvoinen hetki heidän kanssaan! Perheessämme kaikki aikuiset on määrätty 100 %:sti etätöihin.

On aika keskittyä siihen mitä me voimme tehdä perheenä sen sijaan että jäisimme kiinni siihen mitä emme voi hallita. 

Anna tämän kriisin ajan olla perhesuhteiden uudistamisen aikaa. Kaikki on peruttu, joten sinulle on avautunut tilaisuus tehdä kaikkea mitä sanoit haluavasi tehdä, mutta jolle koskaan ei näytä olevan aikaa.

Tässä on meidän suosikkimme, jotka haluamme jakaa kanssasi:

  • Syökää lounasta ja päivällistä yhdessä pöydän ääressä joka päivä. 
  • Laittakaa syrjään aikaa, jolloin luette yhdessä joka päivä tai niin usein kuin mahdollista. Tämän ei tarvitse olla mitään erityisen hienoa, kunhan vain valitsette jonkun kirjan ja luette. Voit lukea ääneen, kuunnella äänikirjaa tai vain istua yhdessä lähekkäin, kun jokainen lukee omaa kirjaansa.
  • Leikkikää yhdessä joka päivä. Ja tietenkin, suukotelkaa ja hassutelkaa. Haasta pojat villiin koripallopeliin, pelatkaa pantomiimia, aarteenetsintää ja lautapelejä, järjestäkää tyttöjen nukeille kylpylä pesuvatiin.
  • Ole tarkoituksellinen ihmissuhteiden vaalimisessa. Tulet todennäköisesti näkemään perhettäsi paljon enemmän tulevien viikkojen aikana. Tämä on mahtavaa aikaa keskittyä siihen miten kohtelemme toisiamme. Muista, että meillä ihmisillä on taipumus käydä toistemme hermoille, kun asiat eivät mene tahtomallamme tavalla! 
  • Leipokaa yhdessä rauhassa ja lasten tahtiin. Älkää välittäkö sotkusta vaan nauttikaa oman näköisten pullien ja keksien muotoilusta. Keittäkää kaakaot ja pitäkää kotikahvila!

Kannattaa muistaa, että vanhemmat joutuvat käyttämään paljon aikaa lastensa ohjaamiseen ja neuvomiseen näiden tulevien viikkojen aikana. Muistetaan tehdä tämä armollisesti! Tämä aika on vaikeaa myös lapsille ja nuorille. Heillä tulee olla ohjausta ja heitä joutuu oikaisemaan, mutta heitä ei tarvitse häpäistä, eikä lannistaa. Hekin kamppailevat tässä haasteellisessa tilanteessa aivan samoin kuin sinäkin!

Mitkä ovat sinun suosikkejasi perhesuhteiden ylläpitämisessä ja uudistamisessa?

 

Vastaa